Ja vēl neesi paspējis iemarinēt gurķus, tad steidz iegaumēt šo recepti ar “šņabīti”

Jebkurai pieredzējušai saimniecei ir sava īpašā recepte gurķu iemarinēšanai ziemai burkās. Piedāvājam vēl vienu marinēšanas metodi, pēc kuras pagatavotie gurķi pazudīs vienā mirklī, varēsi vien dzirdēt entuziasma pilnus izsaucienus un gurķu kraukšķēšanu.

Sastāvdaļas 3 litru burkai:

  • 1,5 kg gurķu
  • 1 mārrutku lapa
  • 0,5 ēdamkarote sāls
  • 1 diļļu kāts
  • 100 g rīvētu ķiploku
  • 0,5 glāze šņabis

Pagatavošana:

Sagatavojiet 3 litru burku. Pirms konservēšanas noteikti iemērciet gurķus ūdenī uz 3-4 stundām.

Burciņā liek dilles kopā ar kātiņu, sagrieztu mārrutka lapu un izmērcētus gurķus.

Lai pagatavotu sālījumu, sajauciet šņabi ar sāli. Pievienojiet ķiploku, kas sarīvēts uz burkānu rīves vai izlaists caur presi. Sagatavojiet šo maisījumu katrai burciņai atsevišķi.

Lasi arī: Uz kādām sievietēm vīrieši atskatās, ejot pa ielu. Lūk, 4 galvenie punkti

Burkā ielej glāzi ūdens un pēc tam sālījumu. Ja paliek vēl brīva vieta, atlikušo tilpumu piepilda ar aukstu neapstrādātu ūdeni.

Aizveriet gurķus ar vākiem un vairākas reizes viegli sakratiet burku, lai ķiploki vienmērīgi sadalītos pa burku. Gatavs!

 

 

 

Leave a Comment